THANKS FOR THE SUPPORT !Saturday, December 11, 2010

TABIAT YANG PATUT DITINGGALKAN OLEH LELAKI

YEAHHH..SERIOUSLY SEMUA LELAKI PATUT TAHU DAN MUNGKIN DISEBABKAN TABIAT INI KORANG PUNYA AWEQ/GF SELALU TINGGALKAN KORANG. HAHA AKU AGAK JE. JANGAN MARA YE... OK.. ANTARANYA IALAH :

1. SIKAP EGO
KALAU NAK EGO BOLEH TAPI BIARLAH BERTEMPAT. SEBAB MAJORITI LELAKI TIDAK MENGAKU DIRINYA EGO SEDANGKAN HAKIKAT SEBENAR MENUNJUKKAN MEREKA LEMAH DAN TIDAK MAHU MENGAKU KESALAHAN MEREKA DALAM SESUATU PERKARA.

2.SOMBONG
SIAPA YANG TIDAK BANGGA APABILA BERJAYA MELAKUKAN SESUATU TAPI JANGANLAH SAMPAI MEMBANGGAKAN DIRI DI DEPAN ORANG LAIN. TIDAK SALAH JIKA MAHU MENUNJUK-NUNJUK KELEBIHAN ANDA TETAPI PERCAYALAH WANITA LEBIH SUKA KEPADA SEORANG LELAKI YANG MERENDAH DIRI.

3.TUNJUK PANDAI
ADA KALANYA GF/AWEQ MENCERITAKAN MASALAH TANPA MENHARAPKAN ANDA MEMBERIKAN SEBARANG PENDAPAT KERANA MEREKA SEBENARNYA HANYA MEMERLUKAN SEORANG PENDENGAR SAHAJA. NAMUN BANYAK KALI TERJADI ANDA BERSIKAP TUNJUK PANDAI AGAR DIANGGAP HEBAT.

4.TUKANG KRITIK
ANDA TIDAK SUKA DIKRITIK ATAU DIBEBEL? TAPI HAKIKATNYA ANDA JUGA MERUPAKAN PENGKRITIK YANG HEBAT APABILA MELIHAT KEKURANGAN ORANG LAIN. RINGAN SAHAJA MULUT BERKATA-KATA. JIKA ANDA TIDAK MELATAH  KETIKA MENERIMA KRITIKAN SEBENARNYA ANDA AKAN LEBIH DIHORMATI PASANGAN DAN ORANG LAIN KERANA LEBIH MATANG DAN TERBUKA.

5. BERLAGAK SEPERTI HERO
KETIKA BERJALAN BERSAMA GF/AWEQ ANDA TERLALU MERASAKAN SEPERTI HERO DIDALAM FILEM. DIMANA ANDA PERLU BERSIKAP PENYELAMAT DAN PELINDUNG DARIPADA MANA-MANA GANGGUAN SEHINGGA KADANG-KALA BERSIKAP BODOH SEPERTI MENGAJAK BERADU KEKUATAN. HAKIKATNYA, SIKAP INI MENUNJUKKAN SIKAP PANAS BARAN ANDA BUKANNYA MEMBUATKAN PASANGAN ANDA BANGGA. JIKA ANDA LEBIH BERSABAR DAN MENAHAN KEMARAHAN IA LEBIH BERNILAI DARIPADA SEGALANYA.

6.SENDAWA
TABIAT BURUK JIKA DILAKUKAN DALAM SUASANA YANG TIDAK SESUAI DAN AGAK KUAT BUNYINYA TERUTAMA KETIKA MAKAN BERSAMA KELUARGA MERTUA. BERUSAHALAH UNTUK MENAHANNYA, JIKA TIDAK BOLEH, JANGAN SAMPAI TERDENGAR KUAT DAN JANGAN LUPA MINTAK MAAF.

SO, AKU RASA ITU SAHAJA YANG DAPAT AKU TULIS, SEBENARNYA BANYAK LAGI YANG NAK AKU TULIS. TAPI BIARLAH KORANG BERFIKIR 6 TABIAT NI DULU YA? HAHA SELAMAT BERFIKIR DAN BERAMAL K? EYH. SILAP. NI TABIAT BURUK. SO SILA JANGAN AMALKAN. :)


BELLA HALIM.

www.tips-fb.com

5 comments:

Shaofie said...

jom baca kat sini pulak.

http://shaofie.blogspot.com/2010/12/membuat-perhitungan-untuk-ke-alam.html

Bee Den said...

sgt terbaik dr ldg
;p

Mr. Shah said...

wa....sempoi la post ni...tp a good man is hard to find tu tipooo...haha :D

beLLa haLim said...

shaofie> ok nanty bella usha ble free k?

lulu> thnx. :)

shah> haha

Mohd Shazni. said...

bagus info..pasnie bley la mengunakan tips2 anda tuh..hahha