THANKS FOR THE SUPPORT !



Sunday, January 1, 2012

permulaan tahun baru aku

Assalamualaikum and hello people..


First of all, HAPPY NEW YEAR ! ! today umur aku dah masuk dua puluh satu tahun. Okay belum tua lagi. masih dalam kategori remaja okay? hee :p Kalau nak cerita tentang 2011 ni, terlalu banyak aku nak muntahkan satu persatu.. Tetapi, kali ini, aku dengan berbesar hati nak buat konklusi aku punya 2011 punya story. Jum usha, mana lah tahu kisah korang ada termasuk dalam summary aku...

KONKLUSI 2011 AKU.


1. Kalau korang nak tahu lah kan, pada 01/01/2011 iaitu tahun baru pada tahun 2011, satu tragedi telah pun berlaku ke atas aku sekeluarga iaitu kereta bapak aku telah dirembat/dicuri oleh mereka-mereka yang bernama pencuri kereta. Mak aihh, new year pun korang tak reti-reti nak bertaubat ke? apeee daaa...
(alahai muka nak garang je)

2. Aku juga dengan secara terbukanya nak buat pengakuan bahawa sepanjang 2011 jugaklah, aku sudah 30 3 kali failed dalam subject cinta. Gila lah kau senah. Nak buat macam manaaaa daaa tade jodoh. So, moral value yang aku dapat ialah aku muda lagi, habiskan diploma aku dulu then jual mahal gila sampai tak laku.Then, baru padan muka aku. wakakaka 

3. Aku paling enjoy intern dekat ETHYLENE/POLYETHYLENE MALAYSIA SDN BHD. a.k.a kilang plastik paling awesome and kebaaaabooomm yang aku pernah jumpa kat duniaaa ni.. ouwh.. okay.. aku TEROVER lah pulakk.. serious best woo intern kat situ.. cuba lah try apply.. staff-staff dia pun okay + cool sangat-sangat.. 
lawa kot tempatnya, rugi kalau tak datang intern kat sini. 

4. Alhamdulillah, kakak aku sudah selamat bernikah dengan suami dia pada tanggal 3/12/2011 iaitu juga tarikh hari kelahirannya. Tahniah kakak, semoga dapat menghasilkan baby yang comel-comel gituuuu..

5. Tahun dimana aku start belajar memasak. Alhamdulillah, nak cakap sekarang aku pandai gila masak macam master chef tu takdelah.. Boleh lah, kalau setakat nak alas perut korang yang lapar tu.. Seronok bila dah tahu masak even hanya masakan basic yang aku tahu, tapi aku rasa pus hati and i wanna learn more and more.. yeay..

6. Pada 2011 jugaklah berlaku krisis antara aku dengan besties aku. Peh.. memang terkontang-kanting kot  hidup tanpa besties.Tapi, sekarang dah okay dah. Yela, sampai bila nak gaduh-gaduh nih kan? i believe everybody deserve a second chance right? and we should learn from the mistake. hee.. so, lets be happy.

7. Aku juga berpindah ke rumah sewa baru pada tahun ini, kerana owner lama mengada sangat, duwet sewa nak cepat je, tapi kalau rumah rosak tanak baiki. Hadoiyai.. macam-macam lah. Kena give and take lah, baru fair owner rumah taman scientex casuarina oiii.. haaa.. kan tak pasal-pasal hilang penyewa baik dan jujur macam kami.. ahahaha okay aku perasan..

8. Dapat handphone baru daripada my bro a.k.a ABE. yeay! thank you abe for the sweet mini phone. (: Lepas ni, kena rajin sending sms dengan dia lah then bodek-bodek dia sikit untuk mintak bende lain lakk.. wakakaka kurang asam punya adik.. ala, bukan orang lain pun, abang aku jugak. Abang kandung aku okay? Tapi, at first aku macam orang jakun gila tak reti nak godek-godek hp tu.. haish.. but now, dah mahir dah.. hee :p

9. Meet someone who is my bestfriend. But now, dia gone. Tak dapat dikesan, tak tahu nape dia stay away and don't wanna contact with me anymore. haiyooo.. After this, dah tak boleh lah nak enjoying eating ABC   and makan keropok lekor + goreng pisang kat tepi pantai lagi.. ouch.. So sad, but if this is your choice, aku okay je. (:

10. Last but not least, end of the year one of my favourite gorgeous friends. nan.. Dah engaged! Lama kot dia with her fiance berkawan, i think about 5 years jugaklah until they all decide untuk engage. I wish after this they will never forget me when it comes to their wedding. Nan, do hire me as you wedding planner plizz.. okay, just kidding. Aish, can't wait lah to attend both of you punya wedding. (:

Okay, setakat itu sahaja yang dapat aku rumuskan dan concludekan buat korang. Memang kalau nak ikutkan, banyak lagi benda yang best-best berlaku sepanjang 2011, tapi itu kita cerita lain kali lah pulak ye? Mana yang baik tu, bolehlah dijadikan pegangan dan mana yang kurang baik tu, boleh lah dijadikan tauladan.. For the next entry, aku akan share dengan korang, aku punya azam 2012 pulak okay? 


thank you for reading. love you sayangs! (:

www.tips-fb.com

2 comments: