THANKS FOR THE SUPPORT !



Friday, November 21, 2014

DO YOU MISS ME??

Assalamualaikum. .



latest photos of puan cik bella..


Hai korang!! Ya Allah.. lamanya bella tak menulis blog. . By the way, sebagai mukaddimah, i belanja korang my latest photo dulu.. Gambar ni memang sengaja di edit dek kerana nak bagi nampak rare sikit. amacam? rare tak bila tengok gambar i samar-samar gitewww? mihmih.

Bagi sape-sape yang masih belum tahu ape-ape berita tentang bella sejak 2 tahun ni, meh sini dekat-dekat i nak share sikit latest profile info i kat cuols.. adoi. awat la ayat makin gedik over ni bella oi. adoi. okay-okay, back to our topic again. Ehem-ehem. Alhamdulillah, now imma degree student, i terus sambung ijazah sebaik sahaja habis diploma syukur alhamdulillah. :) 

Normally lah kan, kalau cakap je saya ni seorang siswi je terus zappp zapp zapp orang-orang sekeliling mesti akan bertanya these typical question which is belajar kat mana? university ape? kos ape? sem/tahun berape? bila nak habis belajar? nanti lepas habis belajar nak sambung master or phd tak ke terus nak keje? lecturer lelaki uni awak hensem-hensem tak? *okay soalan last ni i tambah je. hihi

So sebagai menjawab most common soalan seperti diatas, meh sini i rungkaikan satu persatu jawapan beserta huraian. I'm taking Bachelor Of Engineering Material in University Malaysia Perlis (UniMAP) which is located at PERLIS INDERA KAYANGAN. 

Sekarang ni, i dah tahun akhir dah but it doesn't mean i dah sem akhir, its only final year je pun, so insyaAllah one more sem to go before i was able to campak or baling topi konvo ke langit biru sana. ewah sangat. Korang pun, doa-doakanlah i supaya sempat habiskan my degree by next year since there's a few subject yang i belum ambik due to exceed credit hour limit. Ini sememangnya kes yang selalu menjadi dilema setiap budak ex-dip macam i ni. Mase transfer kredit or credit exemption kemain happy lagi. Bila jadual asyik clash pastu banyak subject tak ambik lagi, mula la memasing pening kepale nak susun jadual. hmmp. Bimbang jugak ni takut tak sempat nak habis degree on time, kalau boleh takmo join kawan-kawan lain extend hanya kerana xsempat cover subject yang belum ambik. :( Tapi takpe, InsyaAllah moga Allah permudahkan urusan pelajar nerd mcm i ni. :) 

Oh mengenai planning lepas habis belajar tu, mana boleh cite, rahsia lah. :p Okay just kidding. Planning lepas grad? insyaAllah kalau ade rezeki nak kerja dulu since my dad dah nak retire dah another 2 years from now. Even nanti dah grad as an engineer, tapi i takdelah obses sangat nak keje as an engineer terus, will gain as much as i can the working experience, kalau ade rezeki dapat keje related to my field of study lagi okay, but if not, its okay sebab Rezeki kan di tangan Tuhan. Usaha and tawakkal tu yang penting. I memang teringin nak sambung master or phd, even there's a few lecturers offer untuk sambung master under them, tapi tulah, insyaAllah, kalau ade rezeki lebih, boleh lah sambung master. Who knows if i am your future lecturer ke kan? *berangan lagi bella nih :)


Sekarang ni, memang i sedang menghadapi hari-hari sibuk didunia. *hiperbola sangat* As an engineering student, i rase uni i dengan uni orang lain pun lebih kurang je kot trend dieorang. Name pun final year student, mesti sibuk dengan final year project, mini project, dan tidak lupakan perah otak untuk penulisan thesis. Boleh dikatakan, sekarang ni newspaper or blog-blog gossip memang kami dah tak pandang dah, sebab hundreds of journal are waiting us to be read. Takpelah bella, bukan senang nak jadi senang. Tak gitu? :)

Maka nya, i rase sampai sini dulu lah kot story i as mukaddimah bagi penulisan 2014, sebab ade beberapa technical report sedang menanti i kt microsoft word sana.

till then. bobaii..


www.tips-fb.com

Friday, April 19, 2013

end of 2012

Assalamualaikumm..

Nampaknya, dah bersawang dah my blog ni sebab seriously dah lama sangat dah tak update blog. Since bella further study ni, bella sangat busy dengan everything. (poyo je ayat kan?). Tapi betul tau, busy dengan assignment yang tak pernah tak ade, and also activity university which is compulsory to every student. uhuks.

Tapi dalam kesibukan bella sebagai seorang student, bella sempat jugak la curi masa sekejap untuk melakukan activity dikala lapang which is photoshoot. And for sure, all of this picture below is taken end of 2012.

 SATU

 DUA

AND LASTLY

location : taman rekreasi MATA AYER, perlis indera kayangan 
OP : speedline solution
MUA : no mekap2 

till then, thank you for reading. :D



www.tips-fb.com